Steder / Gode tips

Gode tips

Auning Kart Park

Auning Kart Park
Tag selv en tur i en gokart og/eller et kig på kørerne på banen - og nyd en forfriskning i cafeteriaet. Se mere på auningkartpark.dk.
 

Cross i Basballe
Cross i Basballe

Uanset om du er 'til motor' eller ej, kan et besøg på den naturskønne crossbane i Basballe - midt i nationalparken - absolut anbefales.
Især når der afvikles løb, men et kig på træningen er også en oplevelse.
Jeg har været der med mine børn, og ingen af os interesserer os specielt for motor og/eller cross.
Alligevel er det en både sjov og anderledes oplevelse.
Det er som regel gratis - og måske kan du købe en forfriskning i klubhuset. Tjek løbs- og træningstider m.m. på molscross.dk.
 

Cykelruter

Der er masser af gode cykelture på Djursland. Du kan nemt google dig frem til kort med cykelruter, men de mest læsevenlige er store og tunge at hente på nettet, så det vil jeg ikke anbefale.
Der er ikke lykkedes mig at finde 'netvenlige' kort - det er derfor meget bedre at få fat i de trykte versioner.
Find dem rundt om på turiststederne, forhør dig på turistbureauet - eller find selv din cykelrute - lige fra de små og meget bakkede veje i nationalparken til de smalle og meget lidt trafikerede veje i det nordlige Djursland.
TIP: Vil du opleve større områder af Djursland, kan du tage cyklen med i nærbanetoget og stå af på forskellige stationer mellem Hornslet og Grenaa.
 

Fjellerup strand

Fjellerup strand
 
FjellerupFjellerup har en af Djurslands mest børne-/familievenlige strande med masser af hvidt strandsand og lavt vand til de mindste.
 
Og melder tørsten/sulten sig, kan man 'et stykke henne til højre' på stranden hygge sig ved Prebens Fisk og Vaffelbageriet, som ligger lige ved siden af hinanden.
Da jeg skrev det her, kunne jeg ikke finde hjemmesider for de to steder, men de ligger lige ved badebroen.
 

Fiskeri

Jeg er ikke 'rigtig' lystfisker, og det er ikke hvert år, jeg er ude med snøren. Men når jeg er, går turen stort set altid til stranden ved Gjerrild.
Her har masser af fladfisk og enkelte torsk bidt på i årenes løb.
 
TIP Når du kommer til stranden ved Gjerrild, står der ofte nogen og fisker tæt på der, hvor bilerne holder.
Fanger de noget, er det fint, og gør de ikke, kan der sagtens være fisk alligevel - bare ikke lige der.
Prøv at gå lidt til en af siderne 500-1.000 m. Jeg har mere end én gang haft pænt mange fisk med hjem i spanden, mens spandene ved de parkerede biler var tomme.
Og er du på de kanter, kunne du også lige tage et kig på Hotel Gjerrild Kro.
 

Grenaa

Da jeg på en sommerdag sammen med mine store børn besøgte stranden ved Grenaa for første gang nogensinde, kunne jeg ikke lade være med at tænke på, hvorfor det var første gang.
Jeg har boet på Djursland altid og forstår ikke, hvordan det har været muligt for Grenaa/Djursland at holde den strand 'hemmelig' for mig så længe.
For den er da godt nok virkelig et besøg værd - og værd at køre efter. Som et lidt mere badevenligt vesterhav med knap så høje bølger. 
 
Grenaa Havn
Senere samme sommer tog jeg en tur alene til Grenaa og gik en søndagstur på havnen, mens der blev arbejdet livligt på flere af de store skibe.
Nød en øl på en af restauranterne i lystbådehavnen og gik en tur rundt i byen.
Det kan virkelig anbefales, at man ud over besøget i Kattegatcentret også sætter mindst en dag eller to af til badeture - og et kig på byen og området i det hele taget.
 

Ivers Kilde

Rosenholm Skov
 
Anlægget omkring Ivers Kilde stammer efter alt at dømme fra omkring 1900 og skulle være anlagt af baron Hans Carl Oluf Rosenkrantz.
I de første årtier af 1900-tallet bestod anlægget af en såkaldt grotte med rækværk omkring, hvor kildevandet sprang, et lysthus opført oven på kilden, en lindebeplantning omkring lysthuset, en halvmåneformet stensætning omkring en lille rund plads, tre damme, et guldfiskebassin og et stiforløb fra kilden og ned forbi guldfiskebassinet og videre ud gennem skoven.
 
Intet tyder på, at Ivers Kilde har været søgt som helligkilde. I hvert fald er der ingen skriftlige vidnesbyrd om det, og den er da heller ikke nævnt i August F. Schmidts store registrering i "Danmarks Helligkilder" fra 1926.
Som så mange andre kilder og kildepladser har den derimod haft stor betydning som folkeligt samlingssted i 1800- og 1900-tallet.

Selve kildespringet er blevet renoveret, blandt andet med en ny stensætning. Området omkring kilden er blevet ryddet, og søer og damme er oprenset.
Der er blevet tyndet i træer og buske, og på den måde er der blevet lavet et flot udsigtskig ud over engene.
djursk.dk | Slotsvej 23, 8543 Hornslet - DENMARK | Tlf.: 41119910 | mogens@djursk.dk